Voettypen en hun eigenschappen.

 In Nieuws

Voettypen zijn vaak gerelateerd aan een specifieke lichaamshouding met de daarbij behorende klachten. šŸ‘£
Hoewel hier de drie voettypen staan weergegeven, hebben de meeste mensen een gemengde vorm. Dus eigenschappen van een holvoet, normale voet en platvoet zijn mogelijk in de voeten van Ć©Ć©n persoon.

Mensen met een normale voet zijn meestal klachtenvrij, wat natuurlijk niet betekent dat men geen klachten kan hebben. Een lichte asymmetrie van de houding is normaal.

De platvoet is een soepele voet met slappe spieren en banden met vaak dezelfde kenmerken in het gehele lichaam. Klachten kunnen ontstaan aan knieƫn, lage rug en nek met schedelhoofdpijn en vermoeidheidsklachten. Meestal zijn doffe pijnen aanwezig, die toenemen bij belasting en verminderen bij rust.

Holvoeten worden veroorzaakt door een verhoogde spierspanning en worden gekenmerkt door hamertenen, verminderd grondcontact en overgevoeligheid van de voetzolen. Klachten ontstaan aan lage rug en nek en voorvoetpijnen. De lage rug- en nekklachten nemen toe bij rust en worden minder bij bewegen.

Steunzolen kunnen klachten verminderen! Wij informeren u hier graag over en zoeken naar een passende zool die past bij uw voettype.