BLOG OPLEIDING KINDERPODOTHERAPIE.

 In Nieuws

* 5 mei 2021
Ik ben inmiddels al een tijdje bezig met de opleiding Kinderpodotherapie. De studie verloopt gestaag en er komen allerlei interessante onderwerpen aan bod:

๐Ÿฆถ๐Ÿผ Verschillende aandoeningen bij kinderen. Zoals aangeboren voetafwijkingen en spierziekten.
๐Ÿฆถ๐Ÿผ Ontwikkelingsachterstanden bij kinderen. Deze hebben ook gevolgen voor het staan en lopen bij kinderen.
๐Ÿฆถ๐Ÿผ Allerlei onderzoeksmethoden en toepasbare testen bij kinderen om tot een zo goed mogelijke diagnose te komen.
๐Ÿฆถ๐Ÿผ Kinderschoenen; een zeer belangrijk onderwerp in mijn vakgebied. Als podotherapeut moeten we ouders en kinderen goed kunnen adviseren over de juiste kinderschoenen.

Zoals jullie lezen is de opleiding erg uitgebreid en gevarieerd, wat het ontzettend leuk maakt om te volgen! ๐Ÿ˜ƒ

* 7 april 2021

๐ŸŽ‰ Wat ben ik blij!

Ik heb de toets van Module 1 behaald! En dat zelfs met een 8.9 als cijfer.
Dit geeft me enorm veel motivatie voor de rest van de opleiding!

Nu weer verder met Module 2 van de opleiding; โ€œHet kind van 0 tot 10 jaarโ€.

Tijdens deze module behandelen we de normale ontwikkeling van het kind, en de orthopedische problemen in deze levensfase. Daarnaast behandelen we ook ziektebeelden waarbij een directe relatie is met het gaan en staan van kinderen. We bespreken wat de rol van een kinderpodotherapeut hierbij kan zijn.
Verder richten we ons op de communicatie naar het kind en de ouder. Daarbij is de psychische ontwikkeling van het kind erg belangrijk. ๐Ÿ‘จโ€๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿ‘ฆ

Er is dus weer genoeg leerstof om me in te verdiepen. Ik vind het erg interessant om te zien wat ik straks als kinderpodotherapeut kan betekenen voor kinderen met voetproblemen en problemen met staan en lopen.

Ik houd jullie op de hoogte! โœ๐Ÿผ

* 10 maart 2021

Ik ben alweer enkele weken bezig met de opleiding. Module 1 is inmiddels bijna afgerond. Dat wil zeggen dat de basis besproken is. Maar wat houdt de basis nou precies in?

De basis gaat over het volgende:
๐Ÿ‘ฃ De fases van de algemene ontwikkeling van het kind tijdens de zwangerschap tot aan de geboorte.
๐Ÿ‘ฃ De fases van de ontwikkeling van het zenuwstelsel van het kind tijdens de zwangerschap tot aan de geboorte.
๐Ÿ‘ฃ De mijlpalen van de normale motorische ontwikkeling direct na de geboorte van het kind.
๐Ÿ‘ฃ De mijlpalen van de psychologische ontwikkeling van het kinderbrein in de eerste levensfase van het kind.
๐Ÿ‘ฃ De meest voorkomende aangeboren afwijkingen aan de onderste extremiteiten bij het kind, globaal gezien.

Deze module wordt binnenkort afgesloten met een toets. Best wel spannend dus!

Ik heb gelukkig nog even om alle lesstof goed te bestuderen voordat het zover is. Nog even met de neus in de boeken dus! Maar het komt goed! ๐Ÿค“

Inmiddels zijn we ook al begonnen met Module 2; โ€œHet kind van 0 tot 10 jaarโ€. Deze module is een stuk uitgebreider. Ik ben erg benieuwd wat we allemaal gaan leren over het kind. Het blijft in ieder geval erg boeiend!

Ik houd jullie op de hoogte! โœ๐Ÿผ

* 10 februari 2021

Enkele weken geleden ging ik aan de slag met de verwerking van lesdag 1, waar jullie vorige keer over konden lezen. En heb ik me voorbereid op de tweede lesdag, die plaats vond op 18 januari. Het is toch een kwestie van plannen naast mijn vaste werkzaamheden. Maar ik ben goed bezig, al zeg ik het zelf. ๐Ÿ˜Š

Op naar de volgende leerfase in Module 1. Hierbij ga ik me verder verdiepen in de motoriek en de psychologische ontwikkeling van het kind. Wat gebeurt er toch veel in de ontwikkeling van een kind in de eerste levensjaren!

Studeren naast mijn werk in de praktijk valt me tot nog toe zeker niet tegen! De leerstof vind ik erg boeiend en ik hoop nog veel meer bij te leren de aankomende tijd! ๐Ÿง 

* 13 januari 2021

๐ƒ๐ž ๐จ๐ฉ๐ฅ๐ž๐ข๐๐ข๐ง๐  ๐ข๐ฌ ๐ ๐ž๐ฌ๐ญ๐š๐ซ๐ญ!

De eerste lesdag zit erop. In verband met Corona zitten we thuis en krijgen we uitleg via een livestream. Het was gelijk veel lesstof. Redelijk pittig, maar wel heel interessant!

De opleiding bestaat uit meerdere modules. Ik ben begonnen met module 1; Groei en ontwikkeling van het kind โ€“ de basis.
De module gaat met name over de basiskennis omtrent de algemene ontwikkeling/groei van zowel het ongeboren kind als het kind na de geboorte. ๐Ÿ‘ถ๐Ÿผ

Het is ontzettend belangrijk om over een goede basiskennis te beschikken op dit gebied. Zo kan ik mezelf verder ontwikkelen tot Kinderpodotherapeut.

De eerste stap is gezet. Erg leerzaam en motiverend! ๐Ÿ˜„

* 23 december 2020

๐„๐ž๐ง ๐ง๐ข๐ž๐ฎ๐ฐ๐ž ๐ฎ๐ข๐ญ๐๐š๐ ๐ข๐ง๐ !

Ik ga opnieuw de schoolbank in! Dat zal even wennen zijn, maar ik kijk ontzettend uit naar deze nieuwe uitdaging.

Een tijdje geleden kwam ik het volgende bericht tegen:

โ€œ๐˜ž๐˜ช๐˜ญ ๐˜ซ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ธ๐˜ช๐˜ฌ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ง๐˜ฆ๐˜ด๐˜ด๐˜ช๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ญ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ฆโ€ฆ

โ€ฆ๐˜ฌ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฑ๐˜ต ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ง๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ?
โ€ฆ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ณ๐˜ข๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฐ๐˜ณ๐˜จ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ต๐˜ธ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ฃ๐˜ข๐˜ด๐˜ช๐˜ด ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ต ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ช๐˜ฌ๐˜ฃ๐˜ข๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ธ๐˜ช๐˜ซ๐˜ด ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ช๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฑ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ๐˜ฆ ๐˜ญ๐˜ช๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ข๐˜ต๐˜ถ๐˜ถ๐˜ณ?
โ€ฆ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฌ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ๐˜ข๐˜ข๐˜ต ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ฆ๐˜น๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ต๐˜ด ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ป๐˜ฐ๐˜ณ๐˜จ?
๐˜‹๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ด ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ด๐˜ต-๐˜ฃ๐˜ข๐˜ค๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜’๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ข๐˜ฑ๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ฆ๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต๐˜ด ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ซ๐˜ฐ๐˜ถ!โ€

Dit bericht heeft mij aan het denken gezet en zodoende heb ik besloten om vanaf 4 januari 2021 te starten met de 2-jarige Post-HBO opleiding Kinderpodotherapie. Ik zal om de twee weken op maandag les hebben.

Gedurende deze periode zal ik jullie maandelijks op de hoogte houden van mijn ontwikkelingen en de ervaringen die ik op doe tijdens de opleiding!

Na het volgen van de opleiding hoop ik mijzelf Kinderpodotherapeut te mogen noemen. Ik heb er erg veel zin in! En ik houd jullie op de hoogte!